Unelmani on yhden palapelin palan päässä...

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
Toivottavasti teidän pääsiäinen meni oikein rentouttavasti.

Me vietettiin pääsiäistä kotosalla, sunnuntaina piipahdettiin pikkuvisiitillä Mikkelissä.

Pääsiäisloma oli huikea, sillä niin paljon isoja asioita lähti menemään eteenpäin. En oikeastaan vielä itsekkään taida käsittää, mitä kaikkea tapahtui.

Löysin itsestäni uusia puolia, oivalsin uusia asioita itsestäni ja käyttäytymisestäni ja olen todella lähellä toteuttaa yhtä isoa unelmaani. Vain yksi pieni pala kun loksahtaa paikalleen, saan toteuttaa unelmani.

Olen niin innoissani ja odotan tuota hetkeä todella paljon!

Pääsiäisen aikana opin (oikeastaan tämä on niin iso itsestäänselvyys että ihan hävettää), miten tärkeää on harjoitella asioita pitkäjänteisesti. Vaikka olenkin tottunut jo siihen, että asioita pitää käydä läpi useampaan kertaan, on silti turhauttavaa, jos kokeilen jotain uutta juttua pari kertaa ja en saa sitä onnistumaan.

Pääsiäisen aikaan tein tietoisesti töitä oman energiakentän kasvattamisen suhteen. Ja voi vitsi miten paljon energiaa minulla olikaan!

Huomasin myös, tietoisen läsnäolon avulla, miten ristiriitainen yksi unelmistani oli. Olin siis tuttuun tapaan kirjoittanut vihkooni tavoitteen (unelman) ja miettinyt erilaisia askelmerkkejä, miten saavuttaisin sen. Sitten lähdin "tarkistamaan" unelmaani toiseen suuntaan* ja huomasin, että lopputulokset eivät täsmää.

(*aloitan unelmani aina lopusta alkuun periaatteella ja kun olen saanut askelmerkit kirjoitettua, testaan sitä alusta loppuun periaatteella. Vähän niin kuin matematiikassa tarkistellaan laskutoimituksia, 3 + 5 = 8 ja 8 - 3 = 5, samalla tavalla testaan unelmanikin)

Tässä vaiheessa huomasin, että askelmerkit eivät täsmää. Tein monta tuntia töitä etsiessäni virhettä jotta voisin korjata sen. Kun sitten olin aikani tehnyt töitä asian eteen, huomasin, että minun on vain "isonnettava" unelmaani, jotta saan sen täsmäämään.

Oivallus joka tästä syntyi on:
Haluamamme asiat voivat olla toistensa synonyymeja, jolloin haluamme useampia asioita kuin yhtä. Tästä seuraa, emme alitajuntaisesti tiedä, mihin keskittyä. Unelman toteutuminen pitkittyy, koska yhden unelman sijaan, tavoittelemme 5 samankaltaista unelmaa.

Otetaan yksinkertainen esimerkki, raha.
Sanotaan, että sinä haluaisit lisää rahaa 400€/kk. Lasket (ilman tarkkaa budjettia), että 400€ kuussa saisit hoidettua muutamia pakollisia menoja ja säästöönkin jäisi hieman.

400€ voi tuntua isolta summalta mutta kun pilkot sen 4 osaan, se ei tunnukaan enää ylitsepääsemättömältä ja alitajuntasi alkaa tekemään töitä unelmasi eteen (lopusta alkuun periaate).

Ongelma syntyy siitä kun saat sen 400€ kasaan, sillä todellisuudessa se ei riitäkään. Joudut maksamaan tuosta summasta mm verot, jolloin käteen jäävä summa on vain 280€. Oletko tyytyväinen saavutettuun tavoitteeseen? Et, koska sinulle jää 120€ vajaus joka kuukausi.

Noh, silloinhan se tarkoittaa, että sinun tulee saada enemmän kuin 400€, toisin sanoen, 580€ jotta verojen jälkeen sinulle jää käteen 400€. Nyt joudutkin tekemään ylimääräistä työtä kaksi kuukautta, jotta saat hankittua tuon ylimääräisen 180€ TAI sinun on korotettava välitavoitteiden summaa 145€, jotta saavutat tavoitteesi 4 kuukaudessa. Tässä kohtaa alatkin epäillä, onko tavoite sittenkään saavutettavissa... ja pahimmassa tapauksessa hylkäät koko jutun (tarkistus alusta loppuun periaate).


On niin tärkeää miettiä mahdollisimman yksityiskohtaisesti millaisia unelmia haluaa lähteä tavoittelemaan, ennen välitavoitteiden asettamista, jotta päästään kerralla oikealle polulle. Jos unelma on jotain epämääräistä ja välitavoitteiden kanssa ei olla realistisia, unelmat jäävät saavuttamatta. Ja sehän sitten harmittaa myöhemmin.

Toinen oivallus, jonka pääsiäisenä sain, on, että on oltava avoin sille, millaisia ideoita, ajatuksia tai askeleita ottaa unelmiaan kohti. Minulle tuli viikonloppuna oivallus, jonka tein itse edellisen kerran 1,5 vuotta sitten - toisen ihmisen puolesta tosin.

1,5 vuotta sitten keskustelin erään ihmisen kanssa ja hän pyysi minua tekemään jotain. Soitin yhden puhelun, jonka aikana sain tietoa, josta oli hyötyä nyt, kun tavoittelen omaa unelmaani. Ilman tuota tapahtumaa, en saisi otettua nyt aimoharppausta eteenpäin, sillä kertaakaan aikaisemmin tai sen jälkeen en ole tuota tietoa saanut.

Näin se asiat loksahtelevat paikoilleen kun on avoin ja vastaanottavainen erilaisille asioille, kun lähtee toteuttamaan omia unelmiaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Follow @ Instagram

Back to Top